Sedinte art-terapie

sedinte art-terapie pentru suflet
Sedinte art-terapie pentru a te exprima liber!

A veni la sedinte art-terapie inseamna a avea energie pozitiva, a cunoaste oameni noi si a te manifesta creativ, artistic. Practic, art-terapia foloseste ca punct de pornire diverse metode din sfera artei. Apoi, terapeutul poate sa te indrume spre aflarea adevarului tau intern. In cadrul acestor sedinte se pun intrebari, se conduc diverse exercitii, se exprima emotii intr-un mod autentic si liber. Art-terapia este o forma de cunoastere, de explorare proprie. Poti sa eliberezi intr-un mod cursiv, natural, firesc,blocaje din trecut, cu ajutorul ei. Iata mai jos care sunt beneficiile de a face art-terapie.

testul copacului
Art-terapia prin desen si pictura te ajuta sa scoti la suprafata informatiile din subconstient!

Sedinte art-terapie- beneficii principale

Exista multiple beneficii ale sedintelor de art-terapie pe care le poti simti daca vii la sedinte de grup sau chiar in terapie individuala. Iata cateva dintre acestea:

  • In sedintele de art-terapie de grup sau individuale te poti cunoaste pe tine intr-un mod autentic si liber. Vei simti permisiunea de a-ti da voie sa eliberezi emotii care stagneaza de mult timp. Vei putea sa ai libertatea interioara de a spune „ceea ce nu este spus” sau „ceea ce nu a avut voie sa iasa la suprafata”.
  • Sedintele de art-terapie sunt o forma placuta de a lucra. Cu ajutorul lor te vei bucura de timpul petrecut impreuna cu ceilalti participanti la grup. Daca alegi sa lucrezi in sedinte individuale, atunci ai un timpo doar pentru tine, cand vei putea extrage contnut din subconstient cu ajutorul unor tehnici de art-terpie. Ele vor putea sa fie in sferta desenului, picturii, modelajului, dansului si miscarii, etc.
  • Pentru grup, unul dintre beneficiile principale este acela al socializarii. Vei intalni oameni care au aceeasi preocupare si care doresc sa evolueze si sa se descopere, folosind arta ca suport.
  • La art-terapie zambim, ne bucuram de prezenta celorlalti, ii descoperim si ii acceptam neconditionat. Acest principiu te poate ajuta sa simti ca te integrezi usor si fara probleme.
masti sociale
Art-terapia te aduce mai aproape de tine si iti inlatura mastile sociale!

Care sunt principalele tipuri de arta care sunt utilizate ca suport pentru constructia sedintelor de art-terapie?

Putem vorbi despre orice tip de arta ca baza pentru construirea exercitiilor de art-terapie. Acestea pot sa fie extrase sau inspirate din teatru, din muzica, din pictura, desen sau modelaj, etc. Poti participa la sedinte de art-terapie de dans, de exemplu. Aici miscarile vor fi baza ta pentru eliberarea emotiilor, iar apropierea se va face conform limitelor tale.

dans-terapie
Art-terapia prin dans te apropie de partenerul/a ta!

Unde poti sa faci sedinte de art-terapie?

YinYang Therapy face grupuri de art-terapie cu teme diverse. Pentru a putea sa urmaresti ceea ce este nou, poti sa intri pe pagina: https://www.therapy.yin-yang.ro/lifestyle/. De asemenea, poti sa folosesti dansul ca forma de dezvoltare persoanala in sine. Pentru a putea participa la dansurile de cuplu de la YinYang Dance, poti intra pe pagina: https://www.dance.yin-yang.ro/lectii-de-dans-salsa-bachata/.

In perioada de restrictii din 2020 am facut o pauza legata de grupuri, insa te tinem la curent cu tot ce se intampla pe blog. Asadar, intre timp poti alege sedintele individuale de terapie online, accesand pagina: https://www.therapy.yin-yang.ro/psihoterapie-individuala/ .

Pentru a ne contacta, poti folosi numarul de telefon: 0721.497.982 sau poti da un e-mail la adresa raluca_banutza@yahoo.com. Daca ne scrii te rugam sa lasi un numar de contact si te vom suna cat de repede se poate pentru a te programa.

arta forma de terapie
Arta iti arata laturi ascunse privirii!

Traieste in bucurie in fiecare zi! YinYang Therapy!

Lasă un răspuns